Volg ons via
 
 
 

Lieveheersbeestjes gezocht

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Onderzoekster Lidwien Raak, verbonden aan het laboratorium voor insectenkunde van de Wageningen Universiteit, is voor haar promotie-onderzoek op zoek naar lieveheerstbeestjes. Ze is daarbij specifiek op zoek naar het "veelkleurige aziatische lieveheersbeestje" (zie foto). Met name mensen die groepen van meer dan 100 diertjes op het spoor zijn, worden verzocht zich bij haar te melden.

Mevrouw Raak gaat voor haar promotie-onderzoek de overwinteringskansen van de Harmonia Axyridis, zoals de latijnse naam van het diertje luidt, onderzoeken. De rood met zwartgestipte beestjes komen vooral in niet-verwarmde schuren, waar ze in een hoek of tussen planken bij elkaar kruipen.

Het veelkleurig aziatisch lieveheersbeestje is groter dan andere lieveheersbeestjes. De meeste zijn rood en hebben tot twintig zwarte stippen. Andere zijn juist zwart met twee of vier rode vlekken.

De Harmonia Axyridis is het enige lieveheersbeestje dat graag in gebouwen verblijft in de winter. Andere soorten nemen genoegen met een slaapplaats tussen bladeren op de grond tijdens de winter.

bron: telegraaf / nov 2008

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1464
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kevers, rupsen, insecten