Volg ons via
 
 
 

Plak ontbijtkoek niet meer weg te denken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ontbijtkoek is populairder dan ooit. Afgelopen jaar hapten we met elkaar ruim 100 miljoen ontbijtkoeken weg. In vergelijking met het jaar 2000 eten we nu twee keer zoveel ontbijtkoek. We eten het echter steeds minder vaak als afsluiting van het ontbijt. Want driekwart van de Nederlanders kiest voor ontbijtkoek als verantwoord tussendoortje om de lekkere trek te stillen, thuis én buitenshuis. Dit maakt Koninklijke Peijnenburg bekend in de maand waarin zij haar 125-jarig jubileum viert.

Ontbijtkoek is voor velen een geliefd tussendoortje. Steeds meer Nederlanders vinden de per stuk verpakte plakken ideaal voor onderweg. “Ontbijtkoek wordt tegenwoordig overal gegeten. Op school, op het werk, in de auto en zelfs in de sportkantine”, zegt Yvonne Vanlier van Koninklijke Peijnenburg. “Wij verwachten dan ook dat de voorverpakte ontbijtkoekrepen steeds vaker gegeten gaan worden, vooral door jongere mensen. De meer traditionele koeken zoals de gember-, oude wijven- en Groningerkoek, blijven vooral bij ouderen in trek. Zij eten deze koeken graag bij de koffie.”

Op dit moment koopt een Nederlands huishouden gemiddeld één keer per maand ontbijtkoek. Een grote schare Nederlanders legt ontbijtkoek wekelijks in het winkelwagentje. De grote ontbijtkoek van 600 gram is het meest geliefd. De voorverpakte ontbijtkoekreep Snelle Jelle komt op de tweede plek. Dat verantwoorde voeding steeds belangrijker wordt, merkt Koninklijke Peijnenburg aan de opmars van de volkorenontbijtkoek en ontbijtkoek met minder suiker.

Ook in buitenland steeds populairder
Ook buiten onze landsgrenzen neemt de populariteit van ontbijtkoek toe. Sinds Koninklijke Peijnenburg onderdeel is van Lotus Bakeries, maken ook steeds meer Belgen en Fransen kennis met het oer-Hollandse product ontbijtkoek. Vanzelfsprekend ligt het consumptieniveau nog niet op dat van Nederland, maar ook in de ons omringende landen happen steeds meer mensen naar ontbijtkoek.

Jubileumkoek en -blik
Deze maand viert Koninklijke Peijnenburg haar 125-jarig bestaan. Ze brengt hiervoor een speciale jubileumkoek uit die extra mals en smeuïg is. En wie deze maand twee Peijnenburg ontbijtkoeken koopt, krijgt in de deelnemende winkels een jubileumblik uit een gelimiteerde oplage cadeau.

Bron; John van de Ven / harderwijk.allesvan.nl/

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1187
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kruidkoek, Groninger koek, koektrommel, Peijnenburg