Volg ons via
 
 
 

Alle ouderen druk met Nintendo Wii

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Start actie `schenking Wii spelcomputers aan zorginstellingen` erg enthousiast ontvangen door ouderen!

De Nintendo Wii Sports hype is vandaag de dag niet meer alleen voorbehouden aan de jongere generatie, ook ouderen ontdekken massaal hoe leuk het sporten met deze spelcomputer is! Het Nationaal Ouderenfonds zag hoe deze bewegingsactiviteit kan bijdragen aan het welzijn van ouderen en geeft 24 Wii`s aan zorginstellingen in het hele land. Op 8 oktober was de feestelijke start van de actie en is de eerste Wii aan het dolblije zorginstelling Transwijk overhandigd! Het zorgcentrum vond de actie zo leuk dat ze de hele zaal versierd hadden, gebak hadden geregeld en vele ouderen hadden uitgenodigd om bewoners, die samen met basisschoolleerlingen uit de buurt de spellen mochten uittesten, aan te moedigen!

Samen bewegen, gezond ouder worden
Juist ook voor ouderen is bewegen essentieel, hierdoor blijft men gezonder en is er minder kans op bijvoorbeeld valincidenten. Jaarlijks belanden 89.000 mensen van 55 jaar en ouder na een val in het ziekenhuis. Op een leuke en afwisselende manier blijven bewegen met bijvoorbeeld de Wii, helpt het cordinatievermogen te verbeteren en ongevallen te voorkomen. Daarnaast is op deze manier samen sporten een leuke en nieuwe bezigheid voor bewoners van een zorgcentrum dat sociale contacten bevordert. In de VS worden al hele Wii-competities gehouden onder ouderen in zorginstellingen!

NK Ouderen-(klein)kind Wii-en in Nederland
Het Ouderenfonds zag bij de start van de actie op 8 oktober dat de ouderen erg enthousiast waren over het bewegen met de Wii. Ook het samen spelen met kinderen vonden zij erg leuk!

Het Ouderenfonds organiseert daarom volgend voorjaar het NK Wii-en tussen zoveel mogelijk zorginstellingen voor ouderen en (klein)kinderen!

Bron: Ouderenhulp

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4007
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Nintendo, games, Wii sports