Volg ons via
 
 
 

De tuin | Ook in de herfst prachtig

Herfst | De tuin is vol kleur

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, valt in de herfst niet de hele natuur stil. Juist in de herfst en de lente verandert de natuur het meest. Zo worden in de herfst onder andere de zaden gevormd die voor het voortbestaan van de planten zorgen.

De vele herfstkleuren doet kunstschilders naar verf en doek grijpen en ook voor de tuinbezitter zijn er volop dagen om nog van de tuin te genieten.

Veel planten beginnen pas in de herfst met bloeien met als enig doel om zoveel mogelijk zaad te verspreiden voor het begin van de winter. De knoppen vol met zaad barsten dan open, waarbij de inhoud de tuin wordt ingeslingerd.

Ook is er een enorme verscheidenheid aan bessen. Vogels zijn hier gek op, elke vogelsoort heeft wel een voorkeur voor een bepaalde bessensoort. Zo zorgt de natuur ervoor dat zaden van tuinplanten zich op een natuurlijke wijze verspreiden.

In de herfst kun je herfstbloemen in potten zetten, zoals de chrysant en de aster. Voor extra kleur en leven in de wintertuin kun je in de herst best de winterbloeiers poten, zoals heide. Heide bloeit gedurende de hele winter. Ook winterviooltjes, geplant in de herfst, zullen de tuin in de winter helemaal opfleuren.

Bron: Tuinen-info.be


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2590
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tuinideeen, tuin ontwerpen, tuin ontwerpen online, winterbloeiers, herfst, tuin aanleggen, intratuin