Volg ons via
 
 
 

IJsberen weer terug in Blijdorp

Diergaarde Blijdorp | Vanuit de ijsgrot, een spectaculair zicht op de ijsberen.

Na jaren van afwezigheid zijn de ijsberen terug in Diergaarde Blijdorp

In de nieuwe Arctische toendra van Blijdorp duik je de IJsgrot in en waar je een spectaculair zicht hebt op de ijsberen. Een gigantische ruit biedt onderwater zicht op deze behendige zwemmers. Het ruimtelijk effect is groot. Door het ijsbeerverblijf als een soort theatertribune op te laten lopen en te laten eindigen met een droge gracht van bijna vijf meter diep en zes meter breed, gaat Arctica naadloos over in het achterliggende landschap.

In de IJsgrot vind je ook een prachtige interactieve expositie over ijsberen. Zo maak je het Noorderlicht mee vanaf een ijsberg, zie je in een sneeuwhol een ijsbeermoeder met jongen slapen, leef je op een groot scherm mee met de ijsberen in het wild en hun bedreigingen en nog veel meer....

In het nieuwe verblijf  wonen nu Tania, Ewa en haar broer Jelle. De ijsberen Jelle en Ewa zullen na de herfstvakantie terug verhuizen naar Dierenrijk in Mierlo. De reden hiervoor is dat ons andere vrouwtje Tania deze twee jonge ijsberen teveel overheerst. Medio november verwachten wij een volwassen ijsbeerman uit Wenen, die zich niet zo op de huid zal laten zitten door Tania. Tijdens deze wisseling blijft Tania natuurlijk gewoon voor het publiek te zien in haar nieuwe verblijf in Arctica. De precieze data van de verhuizingen zijn helaas nog niet bekend omdat deze van vele factoren afhankelijk zijn.

Het ijsberenverblijf bestaat uit een toendralandschap met een ruim waterbassin. De bezoekers kunnen de ijsberen hier zowel onder als boven water bewonderen. De twee gedeeltes (een mannen- en een vrouwen deel) kunnen makkelijk met elkaar worden verbonden zodat de ijsberen makkelijk bij elkaar kunnen worden geplaatst. Zoals het er nu naar uit ziet blijven Jelle en Tania als fokstel in Blijdorp en zal Ewa, als ze volwassen is, naar een andere dierentuin vertrekken. Hopelijk zal het nieuwe verblijf de ijsberen zo inspireren dat ze er te zijner tijd ook voor nakomelingen zullen zorgen. In Blijdorp zijn in het verleden al heel wat ijsbeertjes geboren, zoals Tania zelf.

Het ijsberenverblijf is onderdeel van een veel groter gebied, Arctica, dat dIt najaar officieel geopend wordt. Het ijsberenverblijf is een Jubileumgeschenk van de Vrienden van Blijdorp.

In het Arctische gebied worden later ook poolvossen, sneeuwuilen, lemmingen en poolhazen ondergebracht, maar dit gedeelte is nu nog niet toegankelijk.

Hoe dan ook: de ijsberen zijn ongetwijfeld het klapstuk.

Het ijsberenverblijf is een Jubileumgeschenk van de Vereniging Vrienden van Blijdorp.

Bron: Blijdorp


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2819
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
blijdorp, diergaarde blijdorp dierenpark, dierentuin, korting blijdorp, openingstijden blijdorp