Volg ons via
 
 
 

Langzaam eten is beter

Langzaam eten | Lekkerder, gezonder en het geeft achteraf een beter gevoel

Als je langzaam eet, smaakt het beter. Maar dat is niet de enige reden waarom je langzaam zou moeten eten. Uit onderzoek dat is uitgevoerd door de Amerikaanse University of Rhode Island is namelijk gebleken dat mensen die langzaam eten ook minder calorieën binnenkrijgen. Met andere woorden: langzaam eten is ook nog eens goed voor de lijn!

Het onderzoek is uitgevoerd met behulp van 30 vrijwilligsters. Deze dames kwamen 3 keer langs bij het laboratorium van de universiteit. De eerste keer hebben ze vragenlijsten ingevuld. De tweede en derde mochten ze komen lunchen. Een deel van hen moest de lunch snel opeten en een ander deel langzaam.

De "snelle" dames kregen grote lepels en mochten tussen de happen door geen pauze nemen. De "langzame" dames kregen kleine lepels, moesten kleine hapjes eten en elk hapje 20 tot 30 keer kauwen.

De onderzoekers voerden tijdens en na het eten tests uit waarbij specifiek werd gelet op hongergevoel, voldaanheid, dorst en de wens om meer te eten.

Conclusie: De langzame eters kregen minder calorieën binnen dan de snelle dames. Zij aten ook minder grote hoeveelheden en dronken tussendoor meer water. En opmerkelijk: de langzame dames hadden ook nog eens een voldaner gevoel!

Langzaam eten is dus lekkerder, gezonder en het geeft achteraf een beter gevoel. Voldoende reden om voortaan kleine hapjes te eten en op elk hapje lang te kauwen.

bron: meat and meal


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1048
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tips om langzaam te eten, tips om trager te eten, goed kauwen gezond