Volg ons via
 
 
 

Veilig gebruik van een trap

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Bij het klussen in en om de woning is het noodzakelijk om deugdelijk gereedshap te gebruiken. Moet je klussen in de hoogte maak dan gebruik van een goede stevige (huishoud) trap, ladder of steiger. Voor een klus binnenshuis kan een binnensteiger een uitkomst zijn. Deze zijn overal te huur.

Veelal worden voor een klus niet de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen getroffen. Ook wanneer je last hebt van hoogtevrees, klim dan niet op de ladder maar geef het werk uit handen.
Doe de werkzaamheden niet op een dag wanneer het hard waait, wacht dan op beter weer. De ladder moet minimaal 1 meter boven de rand uitsteken en zorg voor een stabiele ondergrond. Eventueel kun je de ladder bovenaan nog vastmaken.

Wanneer je een ladder op moet klimmen houd je dan met beide handen vast aan de ladder. Het materiaal dat je boven nodig hebt kun je met een touw naar boven hijsen. Wanneer de klus niet in korte tijd is te klaren doe het dan niet op een ladder maar gebruik een steiger of hoogwerker.

Bron: consument en veiligheid

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1780
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
klussen, ladder, woningonderhoud, schilderen