Volg ons via
 
 
 

Witlof

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Je vindt het lekker of niet, witlof!

Rond 1830 werd de witlof bij toeval ontdekt door een Belgische boer in de buurt van Brussel. Hij had zijn cichoreiwortels in de kelder gelegd en bedekt met een laagje aarde.

Na een tijdje zag hij dat er uit de wortels mooie, stevige stronken groeiden. De bladeren van deze stronken waren mals en smaakten een beetje bitter. De Belgen noemden hun ontdekking dan ook Brussels lof.

Wil je een gerecht met witlof maken, verwijder dan de lelijke bladeren en snijd een plakje van de uiteinden van de stronk. Snijd de pit eruit (de bittere smaak is dan minder). Gebruik je de witlof in een salade, besprenkel het dan met wat citroensap (het verkleurt dan niet).

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Gast
Hits: 1302
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
groente, spruitjes, Brussels lof