Volg ons via
 
 
 

Lekkere geur levert positieve droom op

Dromen worden mooier dankzij een lekker geurtje

Als het lekker ruikt op je slaapkamer kan dit leuke dromen opleveren. Helaas, ook het tegenovergestelde is waarheid, want vieze geurtjes kunnen je vervelende dromen bezorgen.

Dit is het resultaat van een Duits onderzoek. De onderzoekers lieten 15 gezonde vrouwen meerdere nachten doorbrengen in een slaaplaboratorium. Ze brachten verschillende geuren in de ruimte: een lekkere geur (rozen), een vieze geur (rotte eieren) en neutrale geur. Als de vrouwen het stadium van de REM-slaap bereikten, het "droom-stadium", wekten de onderzoekers hen. De dames kregen de opdracht om te rapporteren waarover zij op dat moment aan het dromen waren of waar ze aan dachten vlak voor het ontwaken. De dames gaven een beschrijving van de droom en gaven de droom ook een cijfers mee.

Het resultaat: de dames meldden leuke dromen bij lekkere geuren. Bij vieze geuren in de ruimte was er sprake van nare dromen. De geur had geen invloed op de lengte van de droom.

Het onderzoek is van belang om mensen die kampen met nachtmerries te helpen. Een behandeling van de patiënt is nu mogelijk door middel van geuren.

bron: psycholoog.net


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1252
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wat is geur, geur kopen, soorten geuren, geur parfum