Volg ons via
 
 
 

Aanschaf Vogels

Aanschaf vogels | Als liefhebberij of voor de huiselijke gezelligheid.

Het lijkt je wel gezellig om de zorg te nemen voor een vogel in huis. Dan ben je één van de velen want veel huishoudens worden opgevrolijkt met het gezang of gesjilp van een mooie vogel in een voliére of prachtige vogelkooi. Een vogel hoeft niet te worden uitgelaten of te worden geborsteld maar ook voor een vogel geldt ook dat een goede verzorging erg belangrijk is.

Aanschaf

Voor je overgaat tot aanschaf van één of meer vogels is het raadzaam de nodige informatie in te winnen. Dat kan bijvoorbeeld op de website www.huisdieren.nu. Hier zijn allerhande tips met voor- en nadelen te vinden die je vooraf moet weten.

Welke soort past mij

Voor iedereen is er wel een passende soort vogel te vinden. Eéntje die mooi kan zingen, of juist niet, een mooigekleurde vogel of misschien een ander vogelachtige soort zoals een kip of eend. Een papegaai, kanarie of parkiet, iedere soort behoeft verzorging en daarom is het van belang om je vooraf goed te laten informeren.

Liefhebberij of fokken

Eigenaren van vogels zijn vaak verrukt van hun eigen, prachtig gekleurde vogel en gaan meedoen aan vogeltentoonstellingen. Je kunt je ook aanmelden bij één van de vele vogelverenigingen die ons land rijk is. Ook wanneer je wilt gaan fokken met vogels is goede voorbereiding en informatie onontbeerlijk.

Maar dit alles hoeft voor jou niet? Je wilt alleen dagelijks kunnen genieten van een huisvriend in een kooi. De woonkamer zal er ongetwijfeld levendiger door worden. bedenk alleen dat ieder dier de nodige verzorging verlangt, ook het nodige geld kost en geen dag zonder water of voer kan. Informeer ook voor aanschaf eens bij familie of vrienden of zij in vakantieperioden de zorg op zich willen nemen. Dit is nog weleens een probleem met vogels.

Bron: Huisdieren.nu


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3335
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
aanschaf vogels, vogelplaza, vogels kopen en verkopen, huisdieren, vogels te koop, beo te koop, parkiet kopen