Volg ons via
 
 
 

De sierasperge

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De ’Asparagus’ oftewel sierasperge is een kamerplant met vele verfijnde bladeren. Deze bladeren geven zo een sfeer van licht en luchtigheid. Daarnaast hebben ze tegelijkertijd een zachte en sierlijke uitstraling. De sierasperge is familie van de eetbare asperge, maar desondanks heeft de sierasperge niets aan culinaire eigenschappen.

De sierasperge is een heel gemakkelijke kamerplant en is zeer geschikt voor mensen zonder groene vingers. Dit is dan ook de reden dat de sierasperge gekozen is tot woonplant van de maand maart.

Rustpunt
De sierasperge heeft een erg fraai frisgroen blad en heeft veel weg van fijne veertjes. De plant valt niet heel erg op, totdat hij er niet meer staat. Dan wordt het groene rustpunt in huis gemist.

Aspergeplanten bloeien meestal niet, maar als ze gaan bloeien, verstoppen ze hun kleine witte bloemetjes onder de bladeren.

Makkelijk combineren
Met de sierasperge is eenvoudig te stylen. De plant is helemaal groen en daarom past vrijwel iedere pot erbij. Met name een zilverkleurige pot onderstreept de moderne uitstraling van de plant. Een antieke pot daarentegen bevestigt de romantische sfeer van deze kamerplant. Zo vormt de sierasperge in vele interieurs een welkome aanvulling.

Bron: woon- en tuinmagazine

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Frank (Gast)
Geplaatst op 01-09-2020 om 10:30

Mijn sierasperge valt erg uit giet hem twee maal per week.staat voor een raam op het westen.

Svhud hem elke dag uit maar verlies veel naalden.
Hoe kan dit komen...grtjs Frank.
Wie heeft tips? Ze zijn welkom..

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3131
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
planten, kamerplanten, bloemen