Volg ons via
 
 
 

Het balcon of dakterras

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het balkon of terras kan een mooi verlengstuk van je woning zijn, of dit nou een erg klein balkonnetje is of een enorm dakterras. Voor extra woonplezier zijn deze vierkante meters mooi om te benutten. Met zonnig weer kun je er lekker lange avonden genieten, maar dan moet het er wel sfeervol uitzien. Je tovert het balcon of terras met wat bloeiende balkon- en terrasplanten, leuke potten en accessoires in korte tijd om tot een waar paradijs. Zo kun je maandenlang genieten, alleen of gezellig met anderen!

Balkon
Voor balkonnetjes geldt zeker dat je slim moet zijn. Vaak tref je namelijk veel beton, aluminium en grijze kleuren aan, terwijl juist kleur een echte must is. En bij weinig ruimte moet je bijvoorbeeld de hoogte in werken. Als je hanging baskets wat traditioneel vind, dan zijn er voldoende andere mogelijkheden voor de muur, balkonreling of het plafond.

Een aanrader is bijvoorbeeld de Balkonplant van het Jaar 2007, de Spaanse Margriet, een opvallend vrolijke en zonnige plant, welke verkrijgbaar is in veel frisse kleuren. Als je meer rust wilt, combineer dan natuurlijke materialen als houten tuinmeubels en vlonders met veel groen en witte bloemen.

Terras
Terrassen zijn er in vele  soorten en maten, van hoog op het dak tot verzonken in de tuin. Met wat potten maak je zo creatieve ’mini-tuintjes’. Vanuit het huis heb je altijd zicht op de kleur, waarbij het mooiste resultaat wordt bereikt door meerdere planten dicht tegen elkaar aan te zetten.
Mooie kuipplanten zoals de Dipladenia, Brugmansia, Passiflora en de Solanum, welke laatste terrasplant van het Jaar 2007 is, zijn ware blikvangers. Kuipplanten zijn vaak wat groter van formaat en kunnen elk jaar opnieuw bloeien. Laat ze dan wel vorstvrij overwinteren.

Bron: klus, woon- en tuinmagazine

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1352
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kuipplanten, planten, terras