Volg ons via
 
 
 

Een yucca in de tuin is heel goed mogelijk

Tropische plant Yucca doet het ook in onze tuin erg goed

De tropische plant yucca kan het ook in onze tuinen heel goed doen. Er bestaan verschillende soorten yucca's, zowel op stam als zonder stam. Deze cactusachtige plant is er in soorten die vijftig centimeter tot wel 15 meter hoog worden.

De plant heeft langwerpige groen-gele bladeren die meestal erg scherp zijn. De bloeiperiode is juli-augustus en dan zien we vaak een prachtige wiite bloem tevoorschijn komen. De yucca is een erg sterke plant en doet het goed, ook met weinig water.

De yucca is winterhard tot ongeveer -12 graden en normaal gesproken zal hij in ons land dan ook wel overleven. Hij houdt van zonlicht en droogte. Bij teveel regen kan hij gaan rotten. Het is dan ook wel aan te raden om in de tuin een drainage aan te leggen zodat het water goed wordt weggevoerd.
Je kunt de yucca ook planten op een aangelegd heuveltje, hij heeft dan minder last van teveel water. Plant de yucca voor september, dan kan hij zich nog goed wortelen.

Wil je graag een yucca in de woonkamer? Dat is heel goed mogelijk. De yucca vraagt niet veel verzorging. Zet hem op een mooie zonnige plek en hij zal het zeker goed doen. Ga je de yucca verpotten, schrik dan niet dat de wortels snel afbreken. Dit is normaal voor een yucca. Zelfs zonder wortels zal hij nog overleven.

Bron: Tuinmagazine


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2981
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
yucca buiten, yucca snoeien, yucca giftig, yucca stekken