Volg ons via
 
 
 

Herfst met de Vaderplant

De Vaderplant | Sterke plant die tegen een stootje kan

De herfst is in aantocht en dus vallen de bladeren alweer bijna van de bomen. En dan gaat het straks ook weer kouder worden. Het is dus weer de hoogste tijd om in huis een behaaglijke sfeer te creëren met kamerplanten.

Een plant die bijvoorbeeld wel tegen een stootje kan is de Vaderplant. Dit is een ijzersterke plant met toch een speels karakter.

Veelzijdig

De Latijnse naam van de Vaderplant is Tradescantia fluminensis. Deze plant komt van oorsprong uit Zuid-Amerika en bestaat uit allemaal kleine speelse blaadjes. De kleuren van deze blaadjes variëren per soort: van donkergroen tot zilvergroen (met paars) en van crème-groen tot lila. Het is daardoor een ideale plant voor in ieder interieur. De Vaderplant doet het prima als hangplant, maar komt vooral goed tot zijn recht in hoge donkere potten waar de bladeren mooi tegen afsteken.

Makkelijk

De Vaderplant heeft maar af en toe water nodig. Als er gezorgd wordt dat de potgrond een beetje vochtig blijft, gaat de plant jaren mee. Het is een sterke plant die prima op plekken kan staan met weinig licht. Daarnaast is de plant ook een sterke groeier en laat daarmee duidelijk zien dat hij het mannetje is in huis!

Tip

Je maakt de hal en entree een stuk vriendelijker als je er een kamerplant neer zet. Is er weinig daglicht? Dan is de Vaderplant wellicht een goed idee!

Bron: thuisinnederland


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3540
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kamerplanten, planten, hangplanten, vaderplant