Volg ons via
 
 
 

Tuintips Maart

Tuintips Maart | De lente is in aantocht

In maart zijn de tekenen van de lente pas echt zichtbaar. Wil je, als het mooie weer aanbreekt, van je tuin genieten dan moeten de handen nu echt flink uit de mouwen.

Algemeen


Onkruid is makkelijk te verwijderen nu de vaste planten nog niet zo groot zijn. Bladafval en takken verwijderen. Groenblijvende planten en bladverliezende kunnen in deze maand worden geplant, als de grond niet drassig is. Planten die te groot zijn geworden delen of scheuren en verplanten. Tegen het einde van deze maand de zomerbloeiende bollen planten.

Gazon


Het gras kan u worden voorbereid op de komende periode. Maak met een hark de viltlaag los waardoor het gras kan groeien. Belucht met een grasprikker. Is het gras nog te lang, dan kan het gemaaid worden maar maai het niet te kort (4/5 cm). Strooi een laagje compost over het gras.

Kuipplanten


Kuipplanten die niet goed tegen vorst kunnen nog even binnen houden. Ze kunnen al wel vast worden verpot. Geef ook deze maand de kuipplanten een klein beetje water. Kuipplanten die binnen overwinteren moeten alvast worden voorbereid op de tijd dat ze naar buiten gaan, zet daarom de deuren en/of ramen van de kas open als het mooi weer is.

Snoeien


Eind maart mogen de rozen worden gesnoeid. Doe dit altijd met een scherpe, schone snoeischaar. De ligusterhaag kan ook in maart worden gesnoeid, doe dit met een takkenschaar. Loshangende takken van de klimop snoeien, ook stengels die vastzitten op kozijnen en dakgoten verwijderen. Clematis die laat bloeit helemaal terugsnoeien tot vlak boven de grond. Lavendel terugsnoeien maar niet tot op het kale hout! Bepaalde soorten hortensia terugsnoeien tot vlak boven de grond.

Bron: Bakker


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1903
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tuinonderhoud prijzen, tuinonderhoud kalender, snoeien, tuinontwerp