Volg ons via
 
 
 

Foto van je maaltijd doet afvallen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Wil je op een eenvoudige manier wat afvallen? Dan spreekt de uitkomst van een recent Amerikaans onderzoek je vast aan! Houd je foto-camera maar bij de hand. Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die eerst een foto van hun maaltijd maken meer aandacht aan hun eten gaan besteden en dus minder gaan eten.

Het "dieet" werkt als volgt:
Maak van elke maaltijd een foto en "plak" al je foto's in een fotodagboek. Als je er ook nog de calorieën per maaltijd bij vermeldt, is het effect nog groter.

Volgens voedingsdeskundigen is het goed om een dagboek bij te houden als je wilt afvallen. Gevolg van het bijhouden van een dagboek is doorgaans dat je minder snacks en tussendoortjes neemt. Er is ook een nadeel, want het bijhouden van een dagboek neemt veel tijd in beslag. Meestal wordt het dagboek bovendien na een tijdje weer vergeten.

Bij de foto-dagboeken bleek dat de deelnemers aan het onderzoek een veel nauwkeuriger beeld van de dagelijkse calorieën dan bij een "normaal" dagboek. Een foto liegt niet. Daardoor ontstond bij de lijners de drang om minder te eten.

(lvl)  Bron: hln.be

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1276
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
overgewicht, voeding, dieet, lijnen