Volg ons via
 
 
 

Kattenpsycholoog maakt katten blij

Kat met problemen kan naar Kattenpsycholoog

In plaats van een 'probleemkat' te laten inslapen, kan hun baasje nu ook terecht bij een 'kattenpsycholoog' in het nieuw opgerichte Katten Gedrag Centrum aan het IJ in Amsterdam, waarin een dierenkliniek, een gedragscentrum, een oppascentrale en een trimsalon zijn gevestigd.

"Hij mag dan wel een gevuld voerbakje of een lekker plekje voor de haard hebben, maar een poes met angstklachten is niet happy'', aldus zelfbenoemd kattengedragstherapeut Marcellina Stolting. Zij is de drijvende kracht achter het centrum. 

Waren een paardenfluisteraar en therapie voor honden al langer gemeengoed, gedragstherapie voor katten is relatief onbekend.

"Daardoor laten eigenaren hun katten onnodig inslapen, brengen ze ze naar een asiel of laten ze ze op straat zwerven. Terwijl veel gedragsproblemen als stress en angst eenvoudig zijn op te lossen'', aldus Stolting.

Tegen een bedrag van gemiddeld 200 euro worden de eigenaren met speciale aaitechnieken, speltherapie en geeft ze advies over voedingssupplementen. Het centrum biedt baasjes van een probleemkat ook cursussen aan. Zo zijn er workshops 'Communicatie en Kattentaal', 'Verzorging' en 'Bachbloesem', homeopathische druppeltjes.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1767
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kattenpsychologie opleiding, kattengedragstherapie, kattengedragstherapeut