Volg ons via
 
 
 

Miniaturen van Italiaanse fabrikant Alessi

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Wie kent er geen ontwerpen van de Italiaanse fabriant Alessi, zoals het fluitketeltje met het vogeltje, de citruspers met de hoge poten, de kurkentrekker met het lachende gezichtje. Al deze ontwerpen zijn wereldberoemd. Nu zijn ze ook te koop als miniatuur.

Architect
Iedereen kent de ontwerpen van de naam Alessi, maar eigenlijk weet niemand welke grote namen erachter schuil gaan. De fluitketel is bijvoorbeeld ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves, die ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Den Haag. De beroemde citruspers is ontworpen door Philippe Starck en de kurkentrekker ‘Anna G.’ is ontworpen door Alessandro Mendini, onder andere bekend van het Groninger Museum.

Van de bekendste ontwerpen van Alessi zijn nu miniaturen uitgebracht, welke een stuk goedkoper zijn dan het origineel. Maar toch zijn ze zeker net zo leuk. De kleine versie van de fruitschaal 'King Kong' is heel geschikt voor olijven of andere borrelhapjes en kost € 11,35. De kleine fluitketel van Graves doet het uitstekend als theepot en kost € 22,70.

Familiebedrijf
Het Italiaanse familiebedrijf Alessi bestaat al sinds 1921. Eerst was het alleen een metaalverwerkingsbedrijf, maar in 1924 begint oprichter Giovanni Alessi Anghini met het ontwerpen van eigen producten. In 1928 verhuist hij zijn werkplaats naar het plaatsje Crusinallo, waar de onderneming nog steeds gevestigd is.

De Alessi miniatuurcollectie is onder andere te bestellen via - Klik Hier

Bron: Elsevier

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1378
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ontwerpen, cadeautips, verzamelen, Alessi