Volg ons via
 
 
 

Liever niet in huis..

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Liever niet in huis..

Kamervliegen

Vliegen
Vliegen zie je overal, zowel binnen als buiten. Maar waar voeden zij zich mee? Bijna alles. Of het nu overgebleven restjes voedsel zijn of uitwerpselen van je hond, de vlieg ziet alles als een lekker kostje. Je kunt dus wel raden wat voor bacteriën zij mee naar binnen kunnen nemen.
Geef ze geen kans: Bij warm weer komen de vliegen graag op voedsel af. Zorg er dus voor dat je alles afdekt en alles goed schoon houdt.

Kakkerlakken
Kakkerlakken gaan altijd 's nachts op zoek naar voedsel. Het liefst wonen ze in een vochtige ruimte. Een luchtkanaal of de leidingen hebben daarbij hun voorkeur. Kakkerlakken kunnen wel degelijk voedselvergiftiging veroorzaken. Alles waar ze in of aanzitten raakt besmet. Zorg dat je er op tijd bij bent wanneer je kakkerlakken hebt ontdekt in de woning. Neem contact op met de gemeente. Zij kunnen de kakkerlakken op een juiste manier uitroeien.

Vlooien
Wanneer je huisdieren hebt en vooral als dat een hond of kat is hoed je dan altijd voor een vlooienplaag. Vlooien zijn altijd op zoek naar warmbloedige dieren om hun eitjes op te leggen. De eitjes vallen dan op je vloerbedekking en meubels en voordat je het weet zijn de uitgekomen eitjes de bron geworden van een vlooienplaag in huis. Wanneer je merkt dat je huisdier meer dan normaal zit te krabben behandel deze dan met vlooienshampoo. Ga elke dag de woning goed stofzuigen. Strooi ook wat anti-vlooienpoeder in de stofzuigerzak. Om een echte vlooienplaag te voorkomen is het belangrijk de woning goed schoon te houden.

Hoofdluis
Last van vervelende kriebels op je hoofd? Controleer jezelf en je naasten op hoofdluis. Hoofdluis kan zich heel snel verspreiden als het in contact komt met het haar van een ander. Dat kan al gebeuren als de jassen tegen elkaar aanhangen. Vermoed je toch dat je hoofdluis hebt opgelopen neem dan contact op met de huisarts. Hij kan je een speciale shampoo voorschrijven.

Bron: Skuzzie

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2013
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vliegen, ongedierte