Volg ons via
 
 
 

Over appels en peren

Appels en peren | Gezond en lekker

De populairste vrucht van Nederland is de appel. Rijk aan viamine C, calcium, ijzer en vezels, geschikt als tussendoortje en als dorstlesser. De één houdt van een sappige jonagold een ander van de zure goudreinet. Dan zijn er natuurlijk ook nog de elstar, golden delicious, granny en cox d'orange.

Dan de peer,  zoet, sappig en smelt bijna op je tong. Gezond vanwege het hoge mineraal gehalte. Lekker uit de hand, maar ook heerlijk als toetje overgoten met chocoladesaus of verwerkt in een salade. Uit de Hollandse boomgaarden komt de doyenne du comice en de conference.

Bewaren

Appels bewaar je het best op de fruitschaal, op kamertemperatuur zijn ze het lekkerst. Wil je ze langer bewaren leg ze dan op een droge, koele, donkere plaats.

Peren bewaar je ook op de fruitschaal, maar omdat ze worden geoogst en verkocht als ze nog stevig zijn moeten ze nog drie, vier dagen rijpen op de fruitschaal

Wil je appels en peren na het schillen fris (minder bruin) houden, besprenkel ze dan met wat citroen- of limoensap.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1881
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fruit, fruitschaal, appel, soorten appels, appelboom