Volg ons via
 
 
 

De waarheid over het ei

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Waar:
Eieren bewaar je het best in de koelkast. Ze zijn erg gevoelig voor temperatuurwisselingen dus is de koelkast de beste plek.

Een vers ei is moeilijk te pellen. Het eiwit blijft kleven aan het vlies onder de schaal. Laat na het koken het ei goed schrikken onder koud stromend water. Het is dan beter te pellen.

De kleur van de dooier wordt bepaald door wat de kip eet. Als de kip veel groenvoer eet zoals gras, dan is de dooier lichtgeel. Eet de kip veel granen of maïs dan is de dooier geel-oranje.

Niet waar:
Je kunt een ei bij andere etenswaren bewaren. Een ei ademt door de poreuze schaal en neemt daardoor gemakkelijk luchtjes op. Niet in de buurt bewaren bij sterk ruikende produkten.

Van eieren krijg je een te hoog cholesterol. Eieren bevatten niet of nauwelijks verzadigd vet (veroorzaker te hoog cholesterol gehalte). Eieren bevatten wel veel andere goede voedingsstoffen zoals vitamine B12. 

Als een ei blijft drijven is het zeker vers. Een vers ei ligt juist onder water. doordat het ei ademt komt er geleidelijk steeds meer lucht in het ei en gaat het naar verloop van tijd drijven.

Wat je verder nog moet weten van het ei:
Een schoon ei blijft langer goed.
Voorkom kapot koken door met een eierprikker een gaatje te maken in de luchtkamer (de stompe kant van het ei).
Voeg wat zout toe aan het water waarin je het ei kookt, barst het toch dan stolt het eiwit hierdoor sneller als het eruit loopt.

Een ei splitsen doe je het gemakkelijkst door een speciale eiersplister aan te schaffen. Gebruik je de schallen dan krijgen bacteriën de kans om in eiwit of dooier terecht te komen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2093
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
eieren, scha, rrelei, ei, paasei, kippenei