Volg ons via
 
 
 

Tempo 100 Ontheffing voor uw caravan of aanhangwagen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Wanneer je de auto-caravan of auto-vouwwagen combinatie een keuring laat ondergaan door TÜV Nord in Vaassen, of door de Dekra in Uden of Hoogeveen, dan kun je een zogenaamde Tempo 100 ontheffing aanvragen. Wanneer je met deze ontheffing op de Duitse autobahn gaat rijden dan hoef je je niet te houden aan de maximum snelheid van 80 km per uur, maar mag je met de combinatie maximaal 100 km per uur rijden.

De combinatie moet aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Vanaf 22 oktober 2005 is in Duitsland de “Dritte Verordnung zur Änderung der 9. Ausnahmeverordnung zur Straßenverkehrsordnung” van kracht. Deze “Verkehrsordnung“ is aangepast naar aanleiding van technische ontwikkelingen van personenwagens en caravans. De massaverhouding caravan / aanhangwagen en personenwagen is gewijzigd: het maximum beladen gewicht van de caravan mag tegenwoordig gelijk zijn aan het ledig gewicht van het trekkende voertuig (dit was maximaal 80% van het ledig gewicht van het trekkende voertuig). Voorwaarde is dan wel dat de caravan of aanhangwagen is voorzien van een goedgekeurd antislingerkoppeling.

Als gevolg van deze wijziging in regelgeving in Duitsland, komen meer caravan / aanhangwagencombinaties in aanmerking voor de Tempo 100 Ontheffing. Naar schatting komen 80% van de caravanbezitters in aanmerking voor de nieuwe Tempo 100 – Ontheffing. Bovendien geldt dat de ontheffing wordt verleend op de caravan / aanhangwagen en niet langer op de combinatie caravan / aanhangwagen en personenwagen.    

 

Bron: TUV Nord                                    Meer info:  Klik Hier


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1852
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
caravans, caravan, caravan huren, vakantie