Volg ons via
 
 
 

Bereid vis en vlees beperkt houdbaar

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Een hard gekookt eitje kun je nog wel een week bewaren in de koelkast. Heb je echter iets teveel vlees of vis gekocht dan zijn er enkele maatregelen nodig. Zo is vlees dat al is bereid nog zo'n drie tot vier dagen in de koelkast houdbaar. Vis kun je niet zo lang bewaren. Vis dat al is bereid is in de koelkast nog ongeveer één a twee houdbaar.

Wil je reeds bereid vlees of vis langer bewaren doe het dan in de vriezer, dan kun je het nog zo'n drie maanden bewaren.

Groente die je over hebt kun je blancheren en invriezen, dan blijven ook alle voedingsstoffen bewaard. Bij blancheren gaat de groente enkele minuten in kokend water, vooral heel kort, en dan afspoelen met koud water.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4359
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
houdbaarheid, voedingscentrum, invriezen, groente, recepten