Volg ons via
 
 
 

Orchidee - voor fleur & kleur

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De grootste plantenfamilie die er bestaat zijn wel de orchideeën. Orchideeën zijn er in prachtige kleuren, van rozeachtig wit tot dieppaars gevlamd en van geel tot blauw. Ook kom je allerlei vormen tegen bij de orchidee, soms lijken het net de vleugels van een vlinder.
Overal ter wereld kun je de orchidee tegenkomen zelfs op plekken waar je het nimmer zult verwachten. In rotsspleten of in boomtoppen of misschien bij jouw in huis. Want de orchidee zal het ook in een moderne of klassieke woonkamer heel goed doen.

Van de Viooltjesorchidee kun je na de bloei de tak geheel wegsnijden. de plant gaat dan op andere plekken nieuwe scheuten ontwikkelen waaruit weer nieuwe bloemstelen komen. Tussen juni en augustus kun je deze ook op een halfbeschutte plek in de tuin of op het balcon zetten. Zet de orchidee in een overpot.

Door de temperatuurschommelingen 's nachts en overdag legt de plant nieuwe bloemknoppen aan. Dit kun je ook bereiken wanneer je de plant 2 tot 3 maanden op een koele plek zet, bijvoorbeeld de logeerkamer. Na ongeveer 3 maand zet je hem weer op de oude plek terug en zul je zien dat de plant 1 of meerdere nieuwe takken heeft gekregen.

Wil je meer weten over de orchideeën familie kijk dan op: www.cameleonorchidee.nl
Bron en meer info: Cameleon Orchidee

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1186
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
planten, potplanten, Viooltjesorchidee