Volg ons via
 
 
 

Zachte contactlenzen uit het warenhuis

Zachte contactlenzen kunnen na verloop van tijd toch voor wat problemen gaan zorgen

Bij vrijwel iedere drogist of elk warenhuis kan men tegenwoordig terecht voor de standaard zachte contactlenzen. Op zich, is het dragen van deze lenzen geen enkel probleem mits je geen cilindrische of andere afwijking aan de ogen hebt. De lenzen voldoen aan alle Europese kwaliteitsnormen en zijn dan ook net zo goed als van de opticiën. Wel raadt de Consumentenbond aan om voor aanschaf dit eerst te bespreken met een specialist.

Omdat het in dit geval, altijd om zachte lenzen gaat, die evenwel heel comfortabel zijn, is het goed mogelijk dat ze na een tijdje toch problemen gaan geven. Juist omdat deze comfortabel lijken te zitten kom je er dan te laat achter. Geadviseerd wordt dan ook om na enkele weken een controle door de specialist te laten doen.

Wanneer je de lenzen in een warenhuis of bij een drogist hebt gekocht kan een bezoek aan de specialist wel een rekening tot gevolg hebben. Voor een juist en veilig gebruik is het altijd belangrijk om je goed aan de hygiënevoorschriften te houden. Een half- of jaarlijkse controle door de specialist en uiteraard bij problemen, is aan te raden.

Bron: Consumentengids


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1312
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zachte contactlenzen bestellen, zachte lenzen kosten, zachte maandlenzen