Volg ons via
 
 
 

Standaardinstellingen voor modems KPN niet altijd veilig

Draadloos modem | Controleer de veiligheidsinstellingen

Heb je een draadloos modem van KPN of van één van haar dochterbedrijven zoals Het Net en XS4ALL, controleer dan de veiligheidsinstellingen. De standaardinstellingen van onder andere de zwarte Experia Box en de Speedtouch 780 zijn niet veilig. Het standaard wachtwoord voor de draadloze beveiliging (WPA) is bij deze modems eenvoudig te achterhalen. KPN zegt dat er van deze modems meer dan 400.000 in Nederland in gebruik zijn.

Wijzigen van het standaard wachtwoord in een zelfgekozen wachtwoord is een oplossing. Je kunt dit ook nalezen op de site van de KPN. Hier staat beschreven hoe de instellingen aangepast kunnen worden. De Consumentenbond raadt aan om standaard wachtwoorden uit veiligheidsoverwegingen altijd te wijzigen. Het standpunt van de bond is dat fabrikanten verantwoordelijk zijn voor het leveren van veilige digitale producten.

Wanneer je de standaard instelling niet wijzigt, heb je ook geen beveiligde draadloze verbinding. Dat betekent dat ‘vreemden’ bijvoorbeeld e-mail en wachtwoorden kunnen lezen of van de verbinding gebruik maken en spam en spyware verspreiden. Dit kan heel vervelend uitpakken omdat degene op wiens naam de verbinding staat ook verantwoordelijk is voor wat er via die verbinding wordt verstuurd of wordt binnengehaald.

Bron: Consumentenbond


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1405
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
modem, wireless router review, draadloze router, draadloos netwerk, router en modem, adsl modem