Volg ons via
 
 
 

Verspil geen voedsel

Bewust kopen voorkomt voedselverspilling

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) heeft een aantal praktische tips om te voorkomen dat je voedsel weg moet gooien.

- Kijk voor je naar de winkel gaat in koel- en voorraadkast;
- Maak een boodschappenlijstje en koop alleen wat je nodig hebt;
- Bedenk een maaltijd bij producten die je al in huis hebt;
- Leg alleen voorraden aan van niet-bederfelijke producten;
- Koop bederfelijke producten voor hooguit twee dagen;
- Bewaar levensmiddelen op de juiste temperatuur;
- Gebruik voor het afmeten een maatbeker;
- Toch restjes? Verwerk ze binnen drie dagen in een ander maal, of vries ze in.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Gast
Hits: 856
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
voedselverspilling tegengaan, voedselverspilling supermarkten, voedselverspilling wereldwijd