Volg ons via
 
 
 

Veel mensen zien niets in energielabel

Energielabel moet duidelijk maken of woning goed presteert op gebied van energiegebruik

Ruim 50% van de huizenkopers denkt dat het energielabel geen bijdrage levert aan energiebesparing in Nederland. Nog geen 40% denkt dat die bijdrage gering is. Dat blijkt uit een onderzoek gehouden door onderzoeksbureau EIM Stratus in opdracht van brancheorganisatie VBO Makelaar. 

Slechts 37,6% van de huizenkopers zegt te letten op de aanwezigheid van een energielabel. Dat is volgens de onderzoekers opvallend want een ruime meerderheid let wel op het energieverbruik van de woning.

Andere makelaarsorganisaties, waaronder de NVM, kraakten het systeem al eerder af. Volgens de NVM krijgen in de praktijk alleen huizen die langer te koop staan een energielabel.

Het label, dat duidelijk moet maken hoe goed of slecht een huis presteert op het gebied van energieverbruik, is sinds 1 januari 2008 verplicht voor woningen die meer dan 10 jaar oud zijn. Als koper en verkoper echter afspreken dat ze het label niet nodig vinden, staat er geen sanctie op het ontbreken van het label.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 886
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
energielabel berekenen, energielabel g, energielabel c, energielabel aanpassen