Volg ons via
 
 
 

Oudste Bijbel ter wereld op internet

Eerste deel van oudste Bijbel op internet te lezen.

Het eerste deel van de oudste Bijbel ter wereld, de Codex Sinaiticus, is vanaf heden op internet te lezen, heeft de bibliotheek van de Universiteit van Leipzig meegedeeld.

Delen van het boek, dat de Duitse geleerde Konstantin von Tischendorf in de negentiende eeuw in Egypte vond, zijn in bibliotheken in vier landen te vinden. Eén daarvan is de bibliotheek in Leipzig. Het is de bedoeling dat de gehele Bijbel in 2009 op internet staat. 

Het project is een initiatief van de British Library in Londen, waar zich het grootste deel van het boek bevindt. Monniken in het St. Catharinaklooster in de Sinaï hebben de ongeveer vierhonderd bladzijdes tussen 330 en 350 op perkament geschreven.

In Leipzig, de plaats waar Von Tischendorf vandaan kwam, bevinden zich 43 bladzijdes. De Russische Nationale Bibliotheek in Sint Petersburg heeft er maar 5 in bezit, maar had in de negentiende eeuw nog 347 bladzijdes.

De communistische leider Jozef Stalin verkocht in de vorige eeuw 342 bladzijdes aan de British Library. De overige zijn in het Sint Catharinaklooster.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 986
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
download bijbel, online bijbel, bijbels on line, bijbel online