Volg ons via
 
 
 

Beweging in de tuin

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Genieten van je tuin kan op veel manieren, de één houdt van opgeruimd en netjes van de ander mag het best wat rommeliger.

Wil je graag beweging in de tuin, maak het dan aantrekkelijk voor dieren. Zorg voor beschutte plekjes waar dieren kunnen schuilen, dit kan in de vorm van een stapel hout, snoeiafval (takken) en bladafval. De egel die hier rondscharreld zal zich niet zo vaak laten zien, maar vogels des te meer.

Leg bijvoorbeeld vogelbosjes aan, een hoekje met wat struiken waar vogels en kleine dieren (muizen bijvoorbeeld, kikkers en padden of misschien zelfs een bunzing) kunnen schuilen, nestelen en hun voedsel kunnen vinden.

Een groenblijvende struik of conifeer biedt bescherming tegen regen, wind en kou. Een struik met doorns biedt bescherming tegen de kat en een struik met bessen zorgt voor de voedselvoorziening.

Pas op met bijvoeren, een egel mag alleen worden bijgevoerd met melk en vleesafval als deze sterk is vermagerd. Brood is voor vogels niet goed, het zet uit in de maag. Het tafelkleed uitkloppen mag (kruimeltjes).

Bron: ecologisch hovenier Jeroen van Ipenburg

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1733
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tuinvogels