Volg ons via
 
 
 

Ver van huis, dichtbij jezelf

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ver van huis, dichtbij jezelf
Yoga en massage in de Franse Pyreneeën


Onrust en stress zijn niet goed voor lichaam en geest. Yoga is een goede manier om lichaam en geest met elkaar in evenwicht te brengen. Temidden van het ruige landschap van de Franse Pyreneeën worden in huis Les Sources daarom speciale yoga- en massagecursussen gegeven door yogi Karin Joosten en massage- en bewegingstherapeute Bea van der Vegt.

In de buurt van Perpignan ligt een gerestaureerd, honderd jaar oud huis temidden van een ruig berglandschap. Haar naam, Les Sources, dankt de locatie aan de heilzame warmwaterbronnen in en om het huis. Les Sources staat voor ontspanning; je kunt er zweten in de sauna, baden in de thermale warmwaterbronnen, actief de outdoor in of juist terug naar jezelf tijdens een cursus yoga- en massage. Gedurende de lente en zomer (en buiten deze seizoenen ook op aanvraag) wordt in huis Les Sources de weekcursus yoga & massage gegeven De cursus bestaat uit vijf programmadagen waarop in de ochtend klassieke/hatha yoga wordt gegeven door Karin Joosten en in de middag Bea van der Vegt de massagelessen verzorgt. Per cursus nemen maximaal tien personen deel, zo is er voldoende aandacht, begeleiding en veiligheid.

Yoga
Yoga is een eeuwenoude wetenschap uit India die leert de geest tot rust te brengen en de gezondheid te bevorderen. Door middel van een scala aan lichamelijke oefeningen en een aandachtige ademhaling komen lichaam en geest meer met elkaar in balans. Karin Joosten, eigenaresse van Les Sources en tevens yogadocente vertelt: “Yoga is voor mij een ingang om in bewuster contact te treden met mijzelf, om beter te kunnen voelen wat er op dit moment gaande is. In mijn lessen leer ik dit ook graag aan anderen. Ik beoefen nu ruim tien jaar yoga en geef regelmatig les. In 2003 heb ik mijn yogadocentenopleiding afgerond. Daarnaast volgde ik in 2007 de opleiding holistisch masseur aan de Academie voor Massage en Beweging te Amsterdam. Mijn persoonlijke achtergrond met ervaringen in zowel yoga als massage, heeft mijn manier van lesgeven in yoga sterk beïnvloed. Ik geef les in de klassieke yoga, maar ik pas vele ontspanningsoefeningen uit de massageopleiding toe.” De cursus yoga- en massage geeft zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning, waardoor energie weer kan stromen. Bewust ademen, aandacht, meditatieve houding, stilte, voelen, lichaamsbewustzijn en ontspanning zijn kernwoorden voor de cursus in de Franse Pyreneeën.

Massage
In de middag krijgen de cursisten van massage- en bewegingstherapeute Bea van der Vegt les in massage, tijdens deze sessies worden de technieken op elkaar beoefend. “Naast het kennen van verschillende massagetechnieken is voor 60% het met aandacht aanwezig zijn in de aanraking, wat een massage tot een goede en fijne massage maakt. In de cursus combineer ik verschillende massagetechnieken, zodat je aan het einde van de week een volledige lichaamsmassage kunt geven met technieken uit onder andere de klassieke massage, bewegingstechnieken en de Esalen massage.” Aldus Bea van der Vegt.

Huis Les Sources
In 2000 kocht Karin Joosten (1963) het huis Les Sources; een vervallen kuurhotel gelegen in een prachtige omgeving. Het huis is volledig verbouwd en voorzien van alle luxe en comfort. Het vier verdiepingen tellende pand uit ongeveer 1900 herbergt twee appartementen en verschillende kamers. Daarnaast is Les Sources voorzien van diverse gezamenlijke ruimten zoals een salon met openhaard en televisie, een sauna, bibliotheek met internet, een groot terras met aangrenzende tuin, een atelier van 50m2 én de vijf thermale waterbronnen (zowel binnen als buiten). Bij Les Sourc kan men verblijven voor een cursus, maar ook zonder cursus is de locatie te huur als heerlijk (vakantie-)verblijf.

Cultuur en natuur
Les Sources (950m) is gelegen aan de rivier de l’Aude in de Franse Pyreneeën. Deze streek wordt gekenmerkt door rust, ruimte, bergen, zon, strand, zee en zelfs wintersport. De Aude wordt ook wel “Pays Cathares” genoemd en heeft een veelbeschreven, dramatisch verleden, waarvan nog veel terug te vinden is in de directe omgeving. Naast genieten van cultuur en de natuur biedt de omgeving tal van andere mogelijkheden. zoals een bezoek aan de wijnboer, een bezoeken aan het nabijgelegen Andorra (taxfree) of zelfs Barcelona, wandelroutes of het bezichtigen van de grotten van l’Agazou (+-8km)! Voor sportliefhebbers is er de mogelijkheid tot rafting, hydrospeed, kanoën, bergbeklimmen, canyoning en speologie.

Overige informatie

Locatie:
Huis Les Sources, 11140, Escouloubre-les-Bains , Frankrijk
(aan de Route Nationale D118 naar Spanje)

Website: Klik Hier

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1602
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
yoga, massage, cursus