Volg ons via
 
 
 

Nederlanders kiezen steeds meer voor de auto

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Overwegend onderweg: de leefsituatie en de mobiliteit van de Nederlanders.

·        Door veranderingen in de leefsituatie kiezen Nederlanders voor hun dagelijkse activiteitenpatronen in toenemende mate voor de auto.

·        De afgelopen decennia is er weinig veranderd in de tijdstippen waarop Nederlanders onderweg zijn. Wel lijken de pieken in het woon-werkverkeer en het onderwijsgerelateerde verkeer in toenemende mate samen te vallen met andere vormen van mobiliteit,

·        Ouderen maken steeds vaker gebruik van de auto, en doen dit  tot op steeds hogere leeftijd ook steeds vaker als bestuurder.

·        In het algemeen zijn allochtonen – en dan vooral de vrouwen -  minder vaak onderweg dan autochtonen. Vooral Turken en Marokkanen fietsen veel minder vaak (10% van de ritten) dan autochtonen (27% van de ritten).

·        Met bijna 45% van alle verreden kilometers en bijna 40% van alle gemaakte verplaatsingen is vrije tijd de belangrijkste bron van mobiliteit.

·        Met meer dan de helft van alle verplaatsingen en 80% van de verreden kilometers is de auto het meest gebruikte vervoermiddel in de vrije tijd. Voor maar één op de 30 verplaatsingen in de vrije tijd wordt het openbaar vervoer gebruikt.

·       Twee derde van alle Nederlanders (67%) vindt de auto het meest aantrekkelijke ver­voermiddel. De fiets wordt door ruim een kwart van de bevolking (27%) het meest aantrekkelijk gevonden, het openbaar vervoer door 4% van de bevolking.

bron: Sociaal Cultureel Planbureau

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 869
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto, ov, openbaar vervoer, auto s