Volg ons via
 
 
 

Steeds meer georganiseerde vakanties

Bijna drie keer per jaar op vakantie maar steeds vaker een georganiseerde reis

Volgens het CBS gaan er steeds meer mensen op georganiseerde vakanties. Hieronder vind je enkele vakantietrends op een rij:

De gemiddelde Nederlander gaat 2,8 keer per jaar op vakantie. Dit resulteerde in 2007 in 35 miljoen vakanties. 12,5 Miljoen mensen gingen vaker dan één keer op vakantie in dat jaar.

In 2007 bleef de helft van de Nederlanders in eigen land.

Steeds meer Nederlanders gaan georganiseerd op reis. Ze boeken vooraf een camping of hotel. Het aantal hotelovernachtingen neemt ook steeds meer toe evenals het aantal overnachtingen in vakantiehuizen. Dit gaat ten koste van het aantal vakanties met caravan en vouwwagen.

Voor korte vakanties blijven Nederlanders vaak in eigen land of dichtbij (België, Duitsland of Frankrijk). Voor de langere vakanties kiezen ze toch vaker voor het buitenland. Bijna 2/3 deel van de 35 miljoen vakanties zijn lange vakanties. Een buitenlandse lange vakantie duurt gemiddeld ongeveer 13 dagen, een binnenlandse lange vakantie 10 dagen. Korte vakanties duren gemiddeld  3,2 dagen.

Het aantal georganiseerde binnenlandse vakanties steeg van een 25% in 2002 naar ruim 1/3 in 2007. Ook de lange buitenland-vakanties stegen flink, van 40% in 2002 naar 51% in 2007.

Bron: CBS


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1088
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vakantie plannen app, vakantiereis plannen, reis uitstippelen app