Volg ons via
 
 
 

Frankrijk verplicht veiligheidshesje en gevarendriekhoek

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Vanaf 1 juli 2008 is het, in navolging van veel andere landen, ook in Frankrijk verplicht om een reflecterend hesje en een gevarendriehoek in de auto te hebben. In geval van pech of bij een ongeval zijn alle inzittenden van de auto verplicht om het hesje te dragen. Heb je het hesje of de gevarendriehoek niet bij je in de auto dan kan dit een boete opleveren van ongeveer 90,= euro.

Informeer eerst goed als je met de auto op reis gaat naar het buitenland, welke attributen in het land van bestemming of de landen war je doorheen komt, verplicht zijn om bij je te hebben. Vaak ontstaan er nogal eens discussies met de plaatselijke politie omdat ook zij soms niet goed op de hoogte zijn van de wettelijke regels. Bedenk wel dat wanneer je alle voorzieningen hebt getroffen dat het veel gedoe kan voorkomen en nog belangrijker, het komt de veiligheid ten goede.

Bron: ANWB

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2443
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
route du soleil, frankrijk, vakantie in frankrijk, frankrijk