Volg ons via
 
 
 

Parfums verdeeld in geurfamilies

Parfums, ze zijn er in allerlei geuren

Geurfamilies

De commissie Franse vereniging voor parfumeurs heeft de parfums verdeelt in geurfamilies.

1. Citrus
Geuren met een frisse geur, heerlijk fris en fruitig. Veelgebruikte ingrediënten, citroen, meloen, grapefuit, sinaasappel, appel en bosbessen. Voorbeelden zijn, CK One, Jess. Ook zijn er wat sportievere geuren in combinatie met musk. Deze parfums zijn bedoeld om de feromonen lekker op hol te laten slaan.

2. Bloemig
Mysterieus betoverend en vrouwelijke elementen. Veelgebruikte ingrediënten, roos, lelietje-van-dalen en fresia. Voorbeelden zijn, Flower Kenzo, Anaïs Anaïs, Chanel
no. 5.

3.Varen
Roept een beeld op van een wandeling door een tuin begroeid met klimop, een goed voorbeeld hiervan is Joop. Het ingrediënt is varen.

4. Chypré
Een beetje brutaal maar elegant. Het ingrediënt is Chipre. Voorbeelden zijn Miss Dior, Paco (van Paco Rabanne) en pleasures van Estée Lauder.

5 Houtig
Een geur waarin het mannelijke en vrouwelijke samen komen, mysterieus en betoverend. Ingrediënt, houtsoorten. Voorbeeld, alure (Chanel).

6. Kruidig
Bevat veel kruiden, zoals kaneel, majoraan, kruidnagel en peper. Canel no. 19 en Tendre Poison zijn voorbeelden van een kruidige geur.

7. Oosters
Een combinatie van kaneel, houd, kruidnagel, vanille, gamber, amber en kruidige bloemen zoals lavendel. Mysterieurze en sensualiteit benadrukkende geuren. Een voorbeeld is Poison.

8. Leer.
Een moeilijke geur om te maken en gewaardeerd door mannen. Tabac Blond is een voorbeeld.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Gast
Hits: 2483
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
parfum goedkoop, chanel parfum, parfum heren, parfum dames