Volg ons via
 
 
 

Ontbijtproducten slechte vervangers van normaal ontbijt

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ontbijtproducten (speciaal voor kinderen) bevatten zoveel suiker dat het meer snoep is dan ontbijt, stelt de Consumentenbond in de Consumentengids van juni. 
 
Zij testte ontbijtproducten als muesli, cruesli, drinkontbijt en kinderontbijt. Bij de krokante muesli's kwam de bond niet eens tot een beste koop. Er zitten in alle onderzochte producten namelijk teveel verzadigd vet en suiker. Geen enkel product volstaat als vervanger van de ouderwetse volkorenboterham, aldus de bond. Alle geteste krokante muesli's, ook wel cruesli's genoemd, bevatten volgens de bond veel te veel verzadigd vet.

Ook barst de krokante muesli van het suiker. Van 'nature' zit er tot 7 procent suiker in, fabrikanten vullen dat aan tot wel 20 procent. De hoeveelheid vezels in de cruesli is wel in orde en komt ongeveer overeen met twee volkorenboterhammen, ook leveren ze genoeg energie. Dat doen drinkontbijten dan weer niet en die bevatten ook weinig vezels.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1802
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
voeding, dieet, overgewicht, afslanken