Volg ons via
 
 
 

Steeds meer auto s zijn automaat

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Mensen die een nieuwe auto willen kopen stappen steeds vaker over op een auto met automatische versnellingsbak. Uit cijfers van de RAI Vereniging blijkt dat tussen 1995 en 2005 de aanschaf van een automaat verdubbelde. In 2006 koos bijna 18 procent van de kopers voor een automaat en in 2007 was dit al weer een procentje meer. De verwachting is dat in 2010 zo'n 50 procent van de Europeanen voor een automaat zal kiezen. 

Vroeger waren er nogal wat nadelen op te noemen als het om een automaat ging maar tegenwoordig kent de automaat juist vele voordelen. Zeker wanneer je dagelijks enkele uren in de file doorbrengt zal een automaat goed van pas komen. Ook is het niet meer zo dat een automaat onzuinig is in het rijden. Eerder is het tegendeel van toepassing.

In 2003 kwam Volkswagen met een versnellingsbak met dubbele koppeling onder de naam Direct Shift Gear (DSG). Deze modellen zijn zuiniger dan een handgeschakelde auto. Ook andere merken gaan inmiddels hierop over.

Heb jij ervaring met een automaat? Laat het ons weten..

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1510
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto, auto kopen, tweedehands auto