Volg ons via
 
 
 

Veel vers voedsel is niet echt vers

Verse producten zijn op houdbaarheidsdatum niet meer vers

Veel versproducten uit de supermarkt zijn op de laatste dag van houdbaarheid niet vers meer, blijkt uit een onderzoek van het Algemeen Dagblad. Met name vis komt slecht uit de test. Bijna 70% van de vis is op de uiterste houdbaarheidsdatum niet vers meer en een 20% zelfs bedorven.

Ook ongeveer de helft van de andere versproducten die de verslaggevers kochten, zoals groente en vleeswaren, waren niet fris meer op de houdbaarheidsdatum. Alleen zuivelproducten scoorden goed. De onderzoekers constateerden dat de temperatuur van de koelingen in veel supermarkten te hoog is. 

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) zet vraagtekens bij het onderzoek en met name bij de manier waarop de temperatuur is gemeten. 

Volgens het AD-onderzoek was in bijna de helft van de bezochte supermarkten de temperatuur te hoog. In 2007 constateerde de Voedsel en Waren Autoriteit in 20 procent van de gevallen afwijkingen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 927
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
versproducten, ten minste houdbaar tot einde, houdbaarheidsdatum vlees