Volg ons via
 
 
 

Eten smaakt beter bij honger

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Uit in Canada gehouden onderzoek is naar voren gekomen dat als je honger hebt, er een hormoon vrijkomt dat er voor zorgt dat eten er lekkerder uit ziet. Door dit hormoon zie en onthoud je het eten ook beter.

Wat we al wisten is dat je geen boodschappen moet doen als je honger hebt. Nu blijkt dus ook dat eten er ook echt lekkerder uit gaat zien als je honger hebt. Dit is waarschijnlijk ontstaan zodat mensen die ondervoed zijn, ook minder lekkere dingen zullen eten om te overleven. Tegenwoordig hebben echter veel mensen hierdoor ook de neiging te veel te eten.

Voor dit onderzoek kregen twintig deelnemers foto's van eten te zien, terwijl er een scan van hun hersenen werd gemaakt. Daarbij kregen twaalf van de deelnemers een injectie met het hormoon ghrelin. De andere acht kregen een placebo. Het hormoon zorgde ervoor dat de deelnemers veel sterker reageerden op de foto's.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1611
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
lunch, diner