Volg ons via
 
 
 

Mensen krijgen en eten steeds grotere porties

Grote portie eten wordt ook vaak wel opgegeten

Mensen eten steeds grotere porties. Niet alleen krijgen mensen in restaurants en andere eetgelegenheden grotere maaltijden voorgezet, maar ook in supermarkten worden de porties groter. Zo krijgen mensen dagelijks ongemerkt 50 kilocalorieën te veel binnen. Hierdoor wordt de gemiddelde Nederlander elk jaar wel een pond zwaarder, aldus onderzoekers van de EFMI Business School. Volgens hen worden de XL-porties vergeten in de strijd tegen de vetzucht. 

Mensen letten wel op wat ze eten, maar niet op de hoeveelheid die ze eten. Als je mensen een grote portie geeft, dan eten ze hun bord ook vaak helemaal leeg.

De onderzoekers verwijzen ook naar een onderzoek van de Amerikaanse voedingswetenschapper Wansink. Hij deed een aantal proeven waaruit bleek dat mensen meer eten dan ze denken te eten. Zo zorgen bijvoorbeeld ook grote borden dat mensen meer eten.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 918
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hoeveel gram groente per dag, hoeveel gram aardappelen per persoon, kleine maaltijden