Volg ons via
 
 
 

ANWB tunneltest, hoe veilig is een tunnel?

Onveilige tunnels bestaan echt

Er bestaan nog steeds veel onveilige tunnels. Dat blijkt uit een onderzoek door de ANWB. Men deed testen in 11 landen naar 31 tunnels. De tests richtten zich op brandveiligheid, vluchtroutes, verlichting en ondermeer ventilatie in de tunnels.

In Noorwegen werden drie tunnels getest die alledrie als onveilig werden beoordeeld en in Italië waren er van de vijf geteste tunnels slechts twee die voldeden aan de veiligheidsnorm.

In Rotterdam is de Maastunnel, die dateert uit 1942 getest, deze kreeg een redelijke score. Elke dag maken zo'n 56.000 autobestuurders gebruik van de Maastunnel wat wel vaak tot opstoppingen leidt.

Wanneer je met pech of ongeval in een tunnel komt stilte staan doe dan zo snel mogelijk de alarmlichten aan, ga voorzover mogelijk zelf en met de auto, aan de rechterkant van de weg staan en zet de motor af. Heb je een veiligheidsvest in de auto, trek deze aan en bel met de aanwezige alarmtelefoon de hulpdienst. Maak geen gebruik van je eigen mobiele telefoon. Verleen indien nodig, hulp aan slachtoffers.

Bron: ANWB


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1917
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
soorten tunnels, kortste tunnel, tunnel definitie