Volg ons via
 
 
 

Ook SAAB komt met eigen kledingmerk

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Saab introduceert innovatieve en verantwoorde kledingcollectie: Pure BioPower Eco

Saab maakt auto's waarin puur rijplezier een harmonieuze combinatie vormt met Scandinavisch design en een krachtige focus op het milieu. Precies die kenmerken gelden voor de Pure BioPower Eco-kledingcollectie die Saab lanceert in nauwe samenwerking met Josefin Lassbo, ontwerpster van het Zweedse modelabel Reflective Circle. De collectie is onthuld aan de vooravond van de New York International Auto Show, waar ook de Saab 9-X BioHybrid Concept zijn opwachting maakt.

De kleding uit de Pure BioPower Eco-collectie van Saab wordt vervaardigd uit katoen dat volledig ecologisch wordt geproduceerd. De kleding is dan ook gecertificeerd door Skal International, een organisatie die erop toeziet dat organische en ecologische producten volgens de juiste productiemethoden worden vervaardigd.

De Pure BioPower Eco-kledingcollectie van Saab houdt volledig rekening met het milieu en sociale omstandigheden. In de fabrieken waar de kleding wordt gemaakt, is sprake van gunstige arbeidsvoorwaarden - kinderarbeid is ten strengste verboden en er wordt gewerkt onder veilige en gezonde omstandigheden, met goed gereguleerde werkuren waarvoor de werknemers een passende vergoeding ontvangen. 'Toen we besloten een kledingcollectie te ontwikkelen, wilden we dat doen in samenwerking met iemand die onze visie deelt', aldus Knut Simonsson, Executive Director van Saab Automobile AB Global Brand & Sales Operations. 'Deze samenwerking gaat verder dan alleen maar design en mode. Het gaat erom dat we als partners dezelfde ambitie hebben - een industrie verbeteren door innovatief te zijn.'

Kwaliteit en duurzaamheid gecombineerd Behalve van hun auto verwachten klanten ook van hun kleding dat het gericht is op duurzaamheid en tegelijkertijd van goede kwaliteit is. Saab en Reflective Circle hebben daarom samengewerkt om het milieu met behulp van innovatieve oplossingen zoveel mogelijk te ontzien, terwijl de kleding toch beantwoordt aan alle eisen die kritische klanten aan hun kleding stellen.

De Pure BioPower Eco-kledingcollectie van Saab en Reflective Circle bestaat uit een mannen- en vrouwenlijn, alsmede diverse uniseks-items en accessoires. Deze eerste collectie omvat onder meer T-shirts, overhemden en poloshirts. In de nabije toekomst brengt Saab broeken, petten, shawls en riemen uit. Ook zal in een later stadium een zakelijke collectie verkrijgbaar zijn. De eerste collectie is vanaf mei online te koop via www.saabexpressions.com.

Reflective Circle
Zoals Saab zich inzet voor verantwoorde mobiliteit, zo focust Reflective Circle International zich op duurzame en ethisch verantwoorde kleding. Oprichtster van het kledingmerk, dat zich ook inzet voor educatie en sociale projecten, is de 35-jarige Josefin Lassbo. De activiteiten van het bedrijf zijn gebaseerd op het door Lassbo ontwikkelde concept van 'Holistisch Design' Elke stap in het ontwerpproces is even belangrijk, van vorm en functie tot materiaalkeuze, productie, verkoop en de sociale relaties op lokaal en wereldwijd niveau.
Hoewel op dit moment nog niet te bestellen kun je wel alvast een kijkje nemen op de website. Klik Hier
 
Meer kleding online:  Klik Hier  

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1751
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kleding, mode, Lassbo, H&M, polo, overhemd