Volg ons via
 
 
 

Kleurenfoto s uit oorlogsjaren online

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het NIOD heeft ruim 1500 kleurenopnames uit de oorlogsjaren van fotograaf A. Hustinx verworven. Kleurenafbeeldingen uit de oorlogsjaren zijn uitzonderlijk.

In de jaren tachtig werd deze omvangrijke kleurendiaverzameling aangetroffen in de nalatenschap van de Roermondse fotograaf en cineast Alphons Hustinx. Zo zijn er opnamen van de aanwezigheid van de bezetter in Nederland, de oorlogsverwoestingen, maar bovenal geven de opnamen een treffend beeld van de sfeer van het dagelijks leven tussen 1940 en 1945 in bezet Nederland. Deze dia-opnamen ‘kleuren’ de werkelijkheid van de jaren ‘40-‘45.

Vanaf 25 april 2008 zullen deze bijzondere kleurenfoto’s voor iedereen online te raadplegen zijn op de nieuwe Beeldbank WO2. In deze beeldbank zullen alle afbeeldingen van de Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea, herinneringscentra en het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) zijn opgenomen. Het betreft in totaal 175.000 afbeeldingen. Over de lancering van Beeldbank WO2 op 24 april volgen binnenkort meer mededelingen. Meer info: www.niod.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1438
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Tweede Wereldoorlog, Oorlogsdocumentatie