Volg ons via
 
 
 

Geen goud in Nederlandse bodem

Goud zoeken in Nederland is jammer van de tijd

Gouden weetjes

Het heeft weinig zin om in de Nederlandse bodem te gaan zoeken naar goud. Helaas komt dat in onze bodem niet voor. Het meeste goud dat in Europa wordt gevonden komt uit de Roemeense bodem. Andere landen waar veel goud in de bodem zit zijn de Verenigde Staten, Australië, China, Canada, de Russische Federatie, Peru, Oezbekistan, Indonesië en Brazilië.

Puur goud roest niet en kan ook niet corroderen. Wanneer het wordt gesmolten kan het in elke gewenste vorm worden gebruikt. Het echte pure goud is warm-geel van kleur. Doordat het met andere materialen wordt vermengd verandert ook de kleur. Dit mengen met andere materialen doet men om het goud steviger te maken.

Hoe puur goud is, wordt aangegeven met een K van Karaat. Een C van Carat staat voor de afmeting van de edelsteen. Het mooiste goud is puur goud, aangegeven met 24 Karaats 100%(karat). Door het mengen van het goud met andere legeringen zie je vaak staan bv. 18 Karaats. Het gaat dan om 75% puur goud en 25% legering van andere metalen.

Goud is er dus in verschillende kleuren te koop. Bij geel goud zie je een natuurlijke kleur. Meestal is het dan vermengd met andere materialen om kleine kleur variaties te krijgen, meestal 50% koper en 50% zilver. Wit goud is vermengd met nikkel, zink, koper, tin en manganese en heeft als gevolg daarvan een koele uitstraling.

Voor de romantische vrouw is er het rood goud met legeringen als koper. Het groen goud bevat een grote hoeveelheid zilver of cadmium en het blauwe goud is goud met iets ijzer. Voorts bestaat nog het grijze goud waardoor zo'n 15 a 20% ijzer zit.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2087
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
goud zoeken nederland metaaldetector, goud zoeken in de maas, wat is goud