Volg ons via
 
 
 

Mensen de auto niet uit te krijgen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Uit een enquete door de Postbank is gebleken dat een Nederlander niet gemakkelijk afstand doet van zijn heilige koe, ook al wordt dit een grote melkkoe.

Uit de enquete blijkt dat als Nederlanders moeten gaan bezuinigen ze dat eerst op de vakantie doen (52,7%), daarna wordt bespaard op kleding (24,5%) en pas dan is het de beurt aan de auto. Bij 18,1% van de ondervraagden komt de auto als eerste mogelijkheid tot besparing tevoorschijn. Alleen het eten wordt door minder ondervraagden (4,7%) als mogelijkheid tot bezuinigen gezien.

Door 48% van de ondervraagden worden brandstofkosten gezien als grootste kostenpost voor de auto. En dat terwijl de meerderheid aangeeft niet te doen aan het zogeheten ‘nieuwe rijden’. De afschrijving wordt genoemd door 22%. Onderhoud wordt door 10% gezien als grootste kostenpost en 6% noemt de verzekering. Als er dan toch op de auto bespaard moet worden, kiest 39%voor langer afschrijven wat betekent dat minder snel een nieuwe auto wordt gekocht. Brandstof is dus niet het eerste waarop wordt bezuinigd. 

De volgende vraag die de Postbank loslaat is wat de automobilist doet als de brandstof twee euro per liter kost. 15% doet dan de auto weg; 72% houdt hem gewoon. Vervolgens geeft 39% aan minder te gaan autorijden, terwijl dure brandstof voor 48% geen reden is om de auto te laten staan.

Tot slot blijkt uit de enquête dat als de autokosten honderd euro per maand omhoog gaan (5% koopkrachtverlies voor een modaal inkomen) 28% van de ondervraagden de auto verkoopt.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 913
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto, milieu, fiets, fietsen