Volg ons via
 
 
 

Eenmaal per dag eten is slecht

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat je bij slechts 1 keer per dag eten afvalt en vet verliest, maar toch meer kans op hart- en vaatziekten loopt.

De onderzoekers verdeelden gezonde vrijwilligers in twee groepen. De ene groep begon met een dieet van een maaltijd per dag voor 8 weken, de andere groep at 3 maaltijden per dag. In totaal kregen beide groepen evenveel calorieën binnen.

Na deze periode wisselden de groepen van dieet, zodat elke deelnemer als zijn eigen controlepersoon fungeerde, tussentijds werden de proefpersonen getest.

In de periode dat ze slechts 1 maaltijd per dag aten, hadden de deelnemers een aanmerkelijk hoger cholesterolgehalte dan tijdens de periode dat ze driemaal daags aten. Verder steeg de bloedsuikerspiegel omdat het lichaam minder insuline aanmaakte en ging ook de bloeddruk omhoog. Hierdoor nam de kans op hart- en vaatziekten toe, ondanks dat het eenmaal per dag eten wel zorgde voor minder vet en een lager gewicht.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3593
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
recepten, eten en drinken, eten, wat eten we vandaag