Volg ons via
 
 
 

Bellen met gsm mogelijk in vliegtuig

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Vliegmaatschappij Emirates Airlines is, naar eigen zeggen, de eerste luchtvaartmaatschappij die mobiel bellen aan boord toestaat. Op een vlucht tussen Dubai en Casablanca is het eerste gesprek gevoerd. Dit gesprek kon gevoerd dankzij een speciaal systeem in een Airbus A340 toestel. Dat systeem zorgt ervoor dat de straling geen invloed heeft op de elektronica van het toestel. Ook Ryanair en Air France zijn bezig om dit systeem te installeren.

Emirates wil meer toestellen gaan uitrusten met het systeem, en het in de nabije toekomst ook uitbreiden voor datadiensten, bijvoorbeeld voor gebruik met een Blackberry. Een Boeing 777 van Emiraties is ook uitgerust met het systeem en wordt binnenkort ook ingezet. Het boordpersoneel kan het systeem zelf aan en uit zetten. Tijdens het opstijgen en landen is bellen in ieder geval verboden. Ook het bellen tijdens nachtvluchten is niet toegestaan, en personen moeten het geluid van hun telefoon uit zetten. Het is ook mogelijk om sms'jes te versturen, waarschijnlijk mag dat wel 's nachts.

Volgens Emirates is er veel vraag naar het systeem. De on-board satelliettelefoons, die al overal geïnstalleerd zijn, worden enorm veel gebruikt. Maandelijks worden er door de klanten van Emirates meer dan 7000 telefoongesprekken gevoerd via de satelliettelefoon. Veel mensen gebruiken echter liever hun eigen telefoon. Dat is bovendien goedkoper, en slechts iets duurder dan internationaal bellen.

Of Emirates ook mobiel internet aan boord wil installeren, zoals American Airlines en Southwest Airlines in januari aankondigden, is niet bekend. De twee Amerikaanse maatschappijen beginnen met mobiel internet en willen later eventueel mobiele telefonie ook toestaan.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1539
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
gsm, telefoon, vakantie