Volg ons via
 
 
 

Snel een parkeerplaats vinden

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Als het aan een twintig tal gemeenten ligt, vind je binnenkort een parkeerplaats met Aje mobiel. Dit initiatief zal een hoop automobilisten veel ergernis uit handen nemen.
 
In grote steden als Den Haag, Amsterdam en Utrecht kan het vinden van een parkeerplaats een ergerniswekkende en tijdrovende bezigheid zijn. Binnenkort wordt in de grote steden een dienst gelanceerd, waarmee via de mobiele telefoon of navigatiesysteem een parkeerplek kan worden gevonden en betaald. 

Het project 'clearinghouse parkeren' is een initiatief van twintig grote gemeenten. Hiermee worden verblijfsrechten van auto's en de betaling centraal geregistreerd.

Het nieuwe systeem zou binnen 2 jaar in gebruik kunnen worden genomen. Auto's worden dan langs de kortst mogelijke route naar een parkeerplaats geleid.

De gemeente heeft met het systeem ook meer inzicht in de parkeerdruk in verschillende delen van de stad. Beheer en handhaving worden hierdoor ook eenvoudiger en goedkoper. Momenteel wordt in diverse steden al geëxperimenteerd met elektronisch betalen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1026
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
parkeren, parkeersensor, parkeersensoren