Volg ons via
 
 
 

ComputerPlusBus verhelpt eenzaamheid ouderen

Internet voor ouderen haalt hen uit isolement

Als ouderen de weg weten op internet, zullen ze misschien minder snel vereenzamen en kunnen ze zich beter redden. Maar dan moeten ze wel eerst over de digitale streep worden getrokken. Daarom begint de vandaag gelanceerde ComputerPlusBus aan een toer langs Nederlandse zorgcentra.              

De ComputerPlusBus is een initiatief van het Nationaal Fonds Ouderenhulp en KPN. In de bus kunnen ouderen kennismaken met internet, e-mail en andere toepassingen. Zo ervaren ze dat deze technologie niet 'eng' is, en dat ze zelf kunnen kiezen welke elementen voor hen leuk of belangrijk zijn. Als ouderen dan besluiten dat ze meer willen leren, wordt actie ondernomen zoals installatie van apparatuur of het samen uitzoeken van een geschikte cursus via SeniorWeb.           

Bang

De initiatiefnemers vinden het belangrijk dat ouderen bekend raken met ICT, nu ze steeds langer (vaak alleen) zelfstandig blijven wonen. Nederlanders tot 64 jaar doen goed mee op de computer en internet. Maar na die leeftijd zakt de participatie sterk terug. Dat heeft verschillende oorzaken. Sommigen blijven achter vanwege fysieke klachten maar een grote groep durft zich er gewoon niet aan te wagen. Ze weten niet goed wat internet is en zijn bang om fouten te maken.

Klik Hier voor alle informatie over de ComputerPlusBus

Bron: zdnet - Janneke Scheepers


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2456
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
senioren en internet, seniorweb, senior web, senioren, computer les, computercursus