Volg ons via
 
 
 

Check eerst de km-stand via internet

Nationale Auto Pas | Voor aankoop van een occasion de kilometerstand controleren.

Nationale Auto Pas en VbV lanceren NAP Check voor consumenten

Stichting Nationale Auto Pas en Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit introduceren op 3 maart aanstaande de online NAP Check. Met dit hulpmiddel kunnen consumenten op internet controleren of de kilometerstand van een gebruikte auto logisch verklaarbaar is en of een auto als vermist staat geregistreerd.

De NAP Check is een betaalde informatiedienst. Na het invoeren van het kenteken en de afgelezen tellerstand van een auto geeft een ‘verkeerslicht’ duidelijkheid over de tellerstand. Groen licht betekent dat de tellerstand logisch verklaarbaar is terwijl rood licht duidt op een onlogische tellerstand, veroorzaakt door terugdraaien of een trendbreuk. Knipperend oranje geeft aan dat onvoldoende gegevens bekend zijn om een oordeel te vellen. In deze situatie moet de consument zelf goed opletten of de aankoop verstandig is

De NAP Check is toegankelijk via www.autopas.nl, www.isgestolen.nl en in de loop van komende maanden ook op diverse internetsites, waaronder de bekende occasionsites. De adviesprijs per raadpleging is € 2,95 (€ 4,95 voor de uitgebreide variant met de vermissingsinformatie VbV-controle) en betalen kan door middel van iDeal. Wanneer onvoldoende gegevens beschikbaar zijn om een oordeel te vormen (oranje knipperlicht) wordt geen geld in rekening gebracht.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 9376
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nationale auto pas, aankoop auto, tweedehands auto kopen, auto tweedehands kopen